Femeile barbati?!

22 11 2009

De cand suntem mici( daca nu din fasa) suntem intrebati: „Ce vrei sa devii cand o sa te faci mare?’o intrebare stupida dupa parerea mea. Bineinteles ca nu ai idee, putini fiind aceia inzestrati care isi dedica timpul cultivarii unui talent innascut. Dar pe masura ce inaintezi in varsta si termini ciclu de invatamant dupa ciclu de invatamant, trebuie sa iti canalizezi energiile spre domeniul care crezi ca ti se potriveste. Si te mai inarmezi cu speranta ca o sa ai un job de invidiat care o sa iti asigure confortul unei vieti indestulate. Sunt curioasa cate persoane vad dincolo de partea materiala, care isi doresc sa exceleze intr-un anumit domeniu, sa fie cei mai buni, sa capete recunoastere nationala si, de ce nu, internationala. Cat de departe am fi dispusi sa mergem?

Aceasta este intrebarea care m-a fulgerat cand am citit despre persoane precum Roberto Saviano, Ahmet Altan sau Rosaria Capacchione. In spatele acestor nume se ascund oameni care au avut curajul sa dezvaluie adevaruri socante, chiar cu pretul vietii. Rosaria Capacchione si-a dedicat intreaga activitate demascarii ilegalitatilor savarsite de clanul „Camorra”. Munca depusa zilnic pentru ziarul local „Il Mattino” nu a ramas fara repercusiuni, acum aflandu-se sub escorta din cauza amenintarilor cu moartea. Nu a cedat in fata pericolului, considerand primordiala  investigarea adevarului(http://www.donnamoderna.com/succede/_Attualita/_articolo.html;jsessionid=E05BABCDCD58B46C8B2E904C85D847AA?slugPathBlog=%2Fquelchesuccede%2F&slugNomePost=rosaria-la-giornalista-nel-mirino-della-camorra).

La polul opus avem un nou stereotip: femeia mafiot. Feministele convinse pot bifa inca o reusita pe lista, nemaifiind un secret „realizarile” intreprinse de acesta in domeniu. Deci, daca m-ar mai intreba cineva ce vreau sa devin cand o sa ma fac mare o sa stau in dubii cateva clipe.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

23 11 2009
Ionut

Ce-i drept e neobisnuit, dar asta ne mai lipsea pe criza asta! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: