burghezia și proletariatul modern

19 02 2010

Zilele trecute, citeam niște texte și ascultam în același timp un discurs al domnului Cataramă. Nu am nimic personal cu dânsul, nu intenționez să îl acuz că ar fi demagog, vroiam doar să remarc faptul că nu înțeleg de ce toți „marii” afaceriști români cred că sunt conduși, călăuziți de un spirit divin(flăcări de toate culorile) pentru a împlini voința poporului. Parcă societatea s-ar fi împărțit în două clase, cu două scopuri diferite: politicienii(oameni de afaceri,burghezi ai secolului XXI,care doresc să își sporească capitalul)și cetățeanul de rand( proletarul, care aspiră cu fiecare mandat, cu fiecare vot, la o îmbunătățire a situației). În aceste condiții, pare justificată afirmația lui Daniel Barbu,conform căreia politicienii români sunt de acord cu ideea că între politică și afaceri nu există nicio diferență de natură. Este suficient să amintim numele domnului Videanu pentru a glorifica această declarație. Marx afirmase că „istoria oricărei societăți este istoria unor lupte de clasă, luptă care se sfârșește prin prefacere revoluționară”; acordându-i un vot de încredere, imi voi cumpăra doi saci de cafea și o saltea nouă în așteptarea unui eveniment de asemenea calibru.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

6 03 2010
Sergiu

Imaginea aia de cand este ? Pare foarte veche dupa modul in care este desenata. Intre timp a aparut statul social in Occident care nu mai este adeptul capitalismului salbatic de mult timp. In Romania se manifesta un capitalism salbatic de 20 de ani, care in ultima vreme a capatat forma unui feudalism modern in care „baronii” fie ei PDL sau PSD sau de orice partid vrei tu isi impart feudele si se lupta pentru influenta acolo. Atacurile dintre politicieni iau adesea forma unor lupte intre nobili feudali fiind folosite orice mijloace. Sau aproape orice mijloace.

10 03 2010
floripacea

Da, chiar este veche. In momentul acela citeam Manifestul lui Marx si cand am gasit poza mi s-a parut interesanta. Intamplarea face sa am notiuni despre politica, cunosc evolutia. Trebuie totusi sa iti dau dreptate in ceea ce priveste raportarea la scena politica din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: