Cronica RIUF

6 11 2010

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Sala Palatului Targul International de Universitati, RIUF. Aceasta s-a adresat elevilor de liceu si studentilor care isi doreasca sa isi continue studiile in strainatate.

S-a anuntat cu surle si trambite ca vor fi prezenti oficiali ai peste 100 de institutii internationale din peste 20 de tari. Am fost dezamagita sa observ ca lucrurile nu au stat intocmai asa. Portofoliul universitatilor a fost unul destul de slab. Multe erau reprezentate printr-un singur stand menit sa reprezinte institutiile dintr-o anumita tara. Bineinteles ca singura persoana aflata acolo, ramasa si fara pliante, nu putea oferi informatii concrete despre niciuna din institutii. Cel mult te putea indruma spre adresa unui site.

Nu ma asteptam sa gasesc reprezentati din top 40 universitati din lume, precum Harvard, Princeton, Oxford sau Cambridge, dar speram sa regasesc printre standuri universitati de prestigiu, cu o gama variata de facultati si domenii.

De la putinele standuri care mi-au atras atentia, am reusit sa iau un pliant si sa fur minime informatii. Nu am fost intampinata cu multe detalii sau o oarecare prezentare mai detaliata a domeniului asupra caruia ma documentam. Alocuri am gasit universitati ale caror programe nu erau disponibile pentru anul viitor. Prin urmare, doar o sfera putea reprezenta o alegere, si numai referitor la ea puteai beneficia de informatii.

Ce a ramas in urma RIUF? O gramada de pliante, o stampila pusa la iesire si multe nedumeriri care nu si-au gasit raspuns.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

6 11 2010
Cronica RIUF - Ziarul toateBlogurile.ro

[…] Cronica RIUF Sat Nov 06, 2010 1:45 am La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Sala Palatului Targul International de Universitati, RIUF. Aceasta s-a adresat elevilor de liceu si studentilor care isi doreasca sa isi continue studiile in strainatate. S-a anuntat cu surle si trambite ca vor fi prezenti oficiali ai peste 100 de institutii internationale din peste 20 de tari. Am […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: