Jurnalul unui calator cu transportul in comun!

4 07 2012

Metrou

Cine zice ca se plictiseste plimbandu-se cu autobuzul sau metroul nu stie ce zice. As putea scrie zilnic intamplari, chiar sa scriu o carte „Aventuri cu transportul in comun”.

In weekend am luat metroul spre casa si, in statie la Stefan cel Mare, se opreste metroul, zarva mare, se da alarma.  Se pare ca unui baiat i s-a facut rau, a lesinat si este inconstient. Cum s-a raspandit vestea, buluc lumea peste el gramada sa vaza si ei minunea. Cineva incerca sa ii faca aer baiatului poate poate isi revine, doar ca marea de lume care statea si privea ca la circ acapara tot ce era respirabil in jur. Ma intreb care o fi satisfactia sa stai sa privesti un om suferind? Mi se pare diabolic sa iti hranesti curiozitate cu suferinta altora. Bineinteles ca nu trebuie sa ramai indiferent, dar prietenii baiatului se ocupau de situatie, restul doar vizionau „spectacolul”.

Se striga „Sunati la Salvare!”. Se uitau unii la altii si ziceau sa cheme cineva un doctor, doar ca pana efectiv a si sunat careva a durat ceva. Era un fel de telefonul fara fir. Omu` de la paza, mai inteligent din fire, vazand ca dureaza si baiatul asta e cam impertinent ca tine traficul in loc zice: „Hai sa-l dam jos”. Mai bine il aruncam pe peron. S-au revoltat oamenii si atunci baiatul a ramas nemiscat in asteptarea Salvarii.

Nu va imaginati ca fu` treaba usoara sa chemi Salvarea. Persoana care a sunat a trecut 10 minute printr-un interogatoriu. „Da ce are?”, „Da ce simptome prezinta?”, „Unde ziceati ca sunteti” etc. etc. Timp in care baiatul, care am inteles ca era operat la inima zacea inconstient. Dupa alte 10 minute a aparut Salvarea si a imprastiat curiosii iar un metrou de pe cealalta linie a preluat traseul, astfel ca ne-am indreptat cu totii catre el.

Bineinteles ca dezbaterile au continuat mult dupa.

 

 

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: