Toamna, filme si alte alea

17 11 2012

S-a dat startul activitatilor de toamna-iarna. Ce avem in program? filme, carti, seriale, vin fiert si intalniri cu prietenii. Cum in cea mai mare parte a timpului vad partea plina a paharului, frigul este doar un prilej de a dedica mai mult timp unor activitati care imi plac, dar pe care tind sa le neglijezin zilele frumoase si calduroase.

Printre filmele recent vizionate s-a aflat si The Pianist. Un alt film cutremurator pe care l-as aseza pe aceeasi treapta cu Shindler’s List. Mereu am considerat ca acest tip de ecranizari au menirea de ne intoarce putin in timp si a realiza o scurta introspectia a evenimentelor marcante ale istoriei. Rezultatul ar fi constientizarea unor fapte care sub nicio forma nu ar trebui repetate, si nu pentru ca s-au creat organisme internationale care si-au asumat aceasta misiune, dar pentru ca fiecare din noi a constientizat rezultatele devastatoare.

Avand aceste ganduri in minte, citesc de dimineata alt articol despre noile acte ale conflictului israeliano-palestinian. Am inteles inversunarea evreilor de a-si crea un stat propriu, solid, marcati fiind de cursul istoriei, dar nu pot sa realizez cum te poti comporta inuman, la randul tau, cu niste semeni.

Articolul il gasiti aici: http://www.nytimes.com/2012/11/17/world/middleeast/israel-sticks-to-tough-approach-in-conflict-with-hamas.html?hp

Sursa foto: http://www.cinemagia.ro/filme/the-pianist-pianistul-2518/


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: