Trenduri economice

14 01 2013

Noul an se pare ca nu a venit cu vesti foarte bune, cel putin din punct de vedere economic. Facturile cresc, salariile nu prea si integrarea pe piata muncii este o corvoada. Masuri peste masuri si rezultate zero. Oare ce ne mai rezerva restul anului?

U.E. a anuntat ca rata somajului a crescut in tarile europene, in ciuda sperantei intr-o revenire economica in acest an, ajungand la o valoare de 11,8. Recordurile au fost atinse de Grecia , Cipru, Spania si Portugalia cu o rata de peste 20%.

Ar putea fi o veste buna schimbarea presedintiei Consiliului U.E. care a fost preluata pentru urmatoarele 6 luni de catre Irlanda, stat ce a reusit sa ofere un exemplu economic, inregistrand cresteri inca din anul 2011. Focusul programului prezentat de Irlanda este pus asupra sustinerii cresterii economice pentru oferirea de job-uri. Sa speram ca vor reusi sa faca macar un pas in aceasta directie. Daca ne uitam la nivel intern, planul irlandez de reformare are in cap de lista crearea de noi locuri de munca, precum si modalitati de facilitare privind accesarea fondurile, imbunatatirea circuitului financiar, reducerea costurilor administrative sau scaderea taxelor. Deci politica lor privind rata somajului este binevenita dat fiind ultimele rapoarte.

Ma gandesc ca la ei nu se practica uciderea in masa a IMM-urilor:). Poate ma insel. Orisicum, revenind la nivel national, se inregistreaza un nou curent. Pentru a evita blocarea conturilor, ca urmare a neplatirii datoriilor catre stat, marile firme declara stare de insolventa. Ce face statul? Infometat ca nu are cu ce sa isi alimenteze bugetul, dat fiind ca a consumat tot ce se putea consuma, ataca fara mila in firmele mici carora le pune blocare pe conturi la cea mai mica intarziere.

Cu astfel de proceduri o sa inregistram noi crestere economica cand mistretul o sa isi faca cuib in palmier.

Surse: (http://www.ft.com/cms/s/0/c398cb28-597c-11e2-88a1-00144feab49a.html?hpt=hp_bn1#axzz2HHREomRt)

(http://www.eu2013.ie/news/news-items/20130107irisheconomy/)

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: