Cariera vs. Familie

25 02 2013

 

Family
Workaholic

Cand eram mica asteptam cu mare nerabdare sa treaca timpul si ceasul sa arate orele 16:00 deoarece stiam ca atunci vine tata acasa. Eu veneam de la scoala, mancam si imi faceam temele, iar cand venea tata aveam timp la dispozitie sa misun in jurul lui.

Atunci imi imaginam ca nu este asa greu sa lucrezi deoarece mai ai o gramada de timp sa faci si alte lucruri. Ziua imi parea destul de lunga si suficienta. Evident ca lucrurile nu au ramas asa. Acum sunt din ce in ce mai multe persoane pentru care orele 16:00 reprezinta pauza de pranz pentru un program de munca multe prea prelungit. Termenul de „workaholic” a inceput usor sa caracterizeze o mare pondere a populatiei.

Nu putine sunt anunturile de recrutare in care regasesti la descrierea job-ului: „Esti o persoana dinamica si nu tii neaparat sa fii la 19:00 acasa?” sau ” Pentru noi nu conteaza programul dar reusita si rezultatele.” Este un fel de vii, te angajam si pe baza contractului iti ipotechezi si viata personala. Intr-adevar, cand iti place ceea ce faci si esti dedicat job-ului, cand termenele limita te preseaza, timpul este doar o notiune relativa si somnul poate fi doar un impediment. Dar oare cat poti functiona ca un robot al masinariilor numite companii? Pretul platit nu este totusi prea mare? Probabil aceasta este o intrebare la care fiecare isi va raspunde dupa cativa ani cand va trage linie, unii mai devreme, altii mai tarziu, si se vor confrunta cu anii care au trecut.

Articolul de pe nuaisacrezi.ro (http://nuaisacrezi.ro/o-mica-lectie-pentru-viitor/#.USoaBh04tZg) referitor la activitatea lui Linds Redding, un fost director artistic din Noua Zeelanda exemplifica ceea ce spuneam mai sus. Marturia in varianta sa originala o regasiti aici: http://www.lindsredding.com/2012/03/11/a-overdue-lesson-in-perspective/

Asa ca, tu ce vei alege?

Sursa foto: http://jacksanfernandes.com/yahoo_site_admin/assets/images/workaholic_1.107110859_std.jpg

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: